F1 Nieuws

Norris dankt Brown voor wijzigen vlucht, wilde plannen voor nacht in Miami

Norris dankt Brown voor wijzigen vlucht, wilde plannen voor nacht in Miami

6 mei - 06:45
2

Lando Norris is van plan om de hele nacht op te blijven en feest te vieren in Miami na het winnen van zijn eerste Formule 1-Grand Prix. De Britse coureur profiteerde van een safety car en had vervolgens het tempo om Max Verstappen achter zich te houden. De McLaren-coureur had zelfs zeven seconden voorsprong toen hij over de finish kwam.

Norris van plan om hard te feesten

"Het was de bedoeling dat ik (zondagavond) zou vliegen, maar Zak (Brown) vertelde me net dat we morgen vliegen, dus ik ga niet slapen. Ik ga er helemaal voor. Misschien heb ik morgen wel meer dan alleen een schram op mijn neus [zo verwijst Norris na zijn op Koningsdag opgelopen wond], dus het maakt me niet uit, maar ik zal ervan genieten. Je pakt maar één keer je allereerste overwinning. Het is leuk om het hier in Miami te doen," zei Norris.

Norris gaf toe dat hij eigenlijk hoopte dat hij zijn eerste overwinning in zijn thuisrace op Silverstone zou pakken. Hij belooft dan ook dat hij zal proberen om ook in Silverstone de meeste punten te pakken. Max Verstappen herinnerde Norris er vervolgens aan dat Miami een beter avondje uit biedt dan Silverstone.

"Klopt. Dus vanavond wordt een goede avond. Ik zal een geweldige tijd hebben," sloot Norris af. De McLaren-coureur heeft veel felicitaties ontvangen van zijn collega-coureurs na de overwinning in de Verenigde Staten. Hamilton adviseerde de Britse coureur om een extra nacht te blijven in plaats van meteen naar huis te vliegen. McLaren-CEO Zak Brown staat, net zoals na de overwinning van Daniel Ricciardo in Monza in 2021, ervoor open om een tatoeage te zetten.