F1 Nieuws

Horner onder vuur bij de media: 'Ben je groter dan het team?'

Horner onder vuur bij de media: 'Ben je groter dan het team?'

6 mei - 08:50 Laatste update: 09:16
7

Het was in Saoedi-Arabië, eerder dit seizoen. Christian Horner zei daar in een gesprek met de media dat ‘niemand groter’ is dan het Red Bull-team. Na een week waarin Adrian Newey aankondigde de Oostenrijkers te verlaten, kreeg Horner - nadat Verstappen tweede was geworden - concreet de vraag of dat ook voor hem gold? ‘Ben jij wel groter dan het team?’

Horner liet zich echter - opnieuw - niet verleiden om een pikante uitspraak over zijn toekomst bij Red Bull te doen. “Ik denk dat als je met Adrian spreekt en naar de verklaringen luistert die hij heeft gedaan; Adrian heeft besloten dat dit voor hem het juiste moment is, na vrijwel 35 jaar bij het team, en met de aanwezige kwaliteit en technisch vernuft binnen ons team. We wisten dat dit moment eens zou komen, dus daarom hebben we een structuur gebouwd zodat het stokje overgenomen kon worden. Dat hebben de afgelopen vijf of zes jaar gedaan”, aldus Horner, die vakkundig wegbleef van de initiële vraag.

Horner: 'Newey en ik blijven vrienden'

Horner is er zelfs van overtuigd dat het vertrek van de Chief Technical Officer niets te maken heeft met de affaire rondom hemzelf. “Ik heb er uitvoerig met Adrian over gesproken en de positie van Adrian is erg duidelijk; we hebben een geweldige relatie gehad en we hebben nog steeds een geweldige relatie. We zijn zowel vrienden als collega's en hij heeft enorm veel voor dit team gedaan. We vinden het jammer om hem te zien vertrekken, maar hij heeft het team in goede positie achtergelaten en we hebben een geweldig team van mensen en kracht en diepgang die ons vooruit helpen. Maar hij is de grootste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1.”

En Red Bull Racing moet het dus zonder hem gaan stellen: “Helaas is niets voor altijd en Adrian was zeven jaar bij Williams, hij was zeven jaar bij McLaren en we zijn erin geslaagd hem achttien jaar lang te hebben, dus ik denk dat we een aantal geweldige momenten hebben gehad; zowel op als naast de baan. Het was een prachtige reis met Adrian. Hij is een vriend, hij is de peetvader van mijn kinderen en we blijven vrienden”, aldus Horner.