F1 Nieuws

Alonso sprak met FIA-voorzitter over vermeende discriminatie van Spanjaarden

Alonso sprak met FIA-voorzitter over vermeende discriminatie van Spanjaarden

6 mei - 10:40
7

Fernando Alonso was de afgelopen weken geen gelukkig man, na zijn fikse straf in de sprintrace van China. In Miami leek de coureur van Aston Martin er zelfs op te hinten dat de FIA en de stewards hem en zijn landgenoten eerder bestraffen, omdat ze uit Spanje komen. Daarover wilde Alonso uitleg van Mohammed Ben Sulayem, de voorzitter van de FIA. Dat gesprek kwam er afgelopen weekeinde in de Amerikaanse stad, vóór de door Lando Norris gewonnen Grand Prix. 

Tijdens de sprintrace voor de Grand Prix van China kwamen Alonso en Sainz met elkaar in aanraking tijdens een fel gevecht. De Aston Martin-coureur liep daarbij een lekke band op, waardoor hij ver terugviel in de ranglijst. De stewards gaven hem daar bovenop nog eens een forse tijdstraf en drie strafpunten op zijn licentie, waardoor zijn totale aantal penaltypunten nu zes bedraagt. Een Right to Review, aangedragen door Aston Martin, werd afgelopen zaterdag afgewezen.

Na afloop van de sprintrace in Miami klaagde Alonso voor de camera’s over het rijgedrag van Lewis Hamilton, maar die kreeg daarvoor geen straf opgelegd. Dat verwachtte Alonso al ‘omdat hij geen Spanjaard is’. Later op de dag, bij de internationale media, verduidelijkte de 42-jarige wat hij daarmee bedoelde. “Ik denk dat de nationaliteit uitmaakt”, zei Alonso toen.

Ben Sulayem en Alonso om de tafel

Inmiddels lijkt zijn woede ietwat gezakt. Over het gesprek met Ben Sulayem was de Spanjaard positief: “Ja, het was nuttig met hem gisteren. Hij is altijd open voor de mening van de rijders. Hij weet dat wij degenen zijn die de auto's besturen en dat we wel wat suggesties kunnen hebben. Er zijn een paar punten die we als sport moeten aanpakken. Hij luistert altijd naar ons, als we de sport beter willen maken”, aldus Alonso.