Raikkonen: Rosberg was dit jaar de betere coureur

0

Als het aan Kimi Raikkonen ligt, is Rosberg dit jaar terecht kampioen geworden. De Iceman is van mening dat Nico het volledig verdient om kampioen te zijn aangezien hij dit jaar de betere coureur was.

Rosberg heeft tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi gedaan wat hij moest doen, namelijk tweede worden. Hierdoor versloeg Nico zijn teamgenoot met vijf punten waarna hij gekroond werd als de nieuwe wereldkampioen. Sommigen mensen, waaronder Hamilton, vinden het niet helemaal terecht dat Rosberg kampioen is geworden.

Kimi Raikkonen denkt daar anders over. Voor hem is het duidelijk dat Rosberg dit jaar beer was. ‘’Hij heeft meer punten gescoord dan Hamilton, ik kan niet begrijpen waarom hij het niet zou verdienen’’, vertelde de Iceman tegenover F1i.com .’’Ze hadden allebei dezelfde wagen en hij wint uiteindelijk op eerlijke manier. Hij was gewoon beter dit jaar, zo simpel is het.’’

Kimi verdedigt ook de tactiek van Hamilton tijdens de slotfase van de race. De Brit ging overduidelijk van het gas af, waardoor zijn teamgenoot onder enorme druk stond van Verstappen en Vettel.

‘’Dat hoort bij racen’’, zegt Kimi. ‘’Het is heeft geen invloed gehad op het eind resultaat. De stewards zouden zich er vast en zeker mee gaan bemoeien als het uit de hand was gelopen. Maar voor zover ik het zie, is er sniets aan de hand. Het hoort er allemaal bij.