Lowe: Ik heb geen problemen met de rijstijl van Hamilton

0

De technisch directeur van Mercedes, Paddy Lowe zegt dat hij niks aan te merken heeft op de rijstijl van Lewis Hamilton tijdens de laatste race van dit seizoen.

De Britse coureur creeerde na de Grand Prix van Abu Dhabi een kleine rel doordat hij langzamer ging rijden in de laatste stint van de race, in de hoop dat zijn teamgenoot terug zou vallen tussen de andere rijders. Hierdoor zou Hamilton kans maken op de wereldtitel. Lowe greep tijdens de race in en zei dat Lewis gas moest geven, maar de Brit gaf geen gehoor.

Volgens Lowe vroeg Toto Wolff aan hem om Hamilton nog een instructie te geven nadat Hamilton geen gehoor gaf. Paddy was het daar echter niet mee eens en dacht dat hij dan zou overkomen als een volstrekte idioot. “Uiteindelijk was het een fantastisch einde, ook voor de sport. We hebben waarschijnlijk nieuwe fans aangetrokken ondanks het teamorder dat is gegeven. Je moet niet vergeten dat we in Monaco ook aan Nico vroegen om opzij te gaan voor Lewis. Nico deed dat destijds gelijk. Dat is wel iets om over na te denken”, aldus Lowe tegen Motorsport.com.

Ook interessant:  GP Oostenrijk 2018 krijgt "Max Verstappen Village"