Ecclestone: Silverstone moet stoppen met klagen

0

Formule 1 baas Bernie Ecclestone denkt dat de eigenaren van Silverstone moeten stoppen met het klagen over de kosten van het organiseren van de Britse Grand Prix.

Afgelopen week lekte er een brief geschreven door de voorzitter van de British Racing Drivers Club, waarin stond dat Silverstone overweegt om te stoppen met het organiseren van de Britse Grand Prix vanwege de gigantisch hoge kosten.

Ecclestone is het daar totaal niet mee eens en zei het volgende tegen Sportsmail. “Ik snap niet waarom het ze niet lukt. Ze trekken de meeste bezoekers van Europa en de rest van de circuits klagen niet.” De huidige deal met Silverstone loopt tot 2026 en de kosten om de race te morgen organiseren stijgen met vijf procent per jaar.

Zo waren in 2010 de kosten 12 miljoen pond om de Britse Grand Prix te organiseren, maar kost het Silverstone aan het einde van het contract 26 miljoen pond voor één race. Na het lekken van de brief opperde oud Formule 1-coureur Damon Hill dat de Britse overheid moet helpen zodat de Britse Grand Prix op de kalender blijft staan.