Frederic Vasseur vertrekt per direct bij Renault

0

Teambaas Frederic Vasseur vertrekt per direct bij het team van Renault. Dat heeft het Franse team vandaag bekend gemaakt.

Renault had aan het eind van 2015 het team van Lotus overgenomen. Frederic Vasseur is vervolgens aangenomen om het Renault F1 project in goede banen te leiden. Vasseur heeft veel succes gehad in de GP3 en de GP2. Hij werkte daar onder andere al met Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Valtteri Bottas, Romain Grosjean en Jules Bianchi.

Renault liet een verklaring weten dat beide partijen onder goede omstandigheden uit elkaar zijn gegaan. ”Beide partijen zijn onder goede omstandigheden uit elkaar gegaan en hebben de samenwerking als prettig ervaren. De verwachting is dat er in de toekomst mogelijk een nieuwe samenwerking kan ontstaan. Renault Sport Racing en het Formule 1 team zullen vanaf nu gerund worden door de voorzitter Jerome Stoll en managing director Cyril Abiteboul.”

Renault houdt het voorlopig bij deze verklaring. Pas tijdens de presentatie van de nieuwe wagen op 21 februari zal het team meer informatie geven.

Ook interessant:  Wolff denkt dat Mercedes volgend jaar weer voornamelijk zal vechten tegen Ferrari