Meningsverschillen leidde tot vertrek van Vasseur

0

Frederic Vasseur is vandaag opgestapt als teambaas van het Renault F1 team. De Fransman liet aan Motorsport.com weten dat de verschillende visies binnen het team voor hem een reden waren om zijn werk als teambaas neer te leggen.

Renault maakte vanochtend in een statement bekend dat Vasseur per direct zijn functie neerlegt. Jerome Stoll en Cyril Abiteboul nemen de taken van Vasseur over, waardoor het team nu door twee mensen gerund wordt. Renault sluit een toekomstige samenwerking met Frederic niet uit.

Vasseur liet tegen Motorsport.com weten dat hij vertrok omdat niet alle neuzen dezelfde kant op stonden: ‘’Er waren te veel verschillende visies binnen het management van het team. Het leek mij daarom verstandig om mijn werk neer te leggen’’, vertelde Frederic Vasseur.

‘’Als je als team goed wil presteren, dan heb je één leider nodig die de koers bepaalt. Als er verschillende visies zijn zullen de werkzaamheden langzaam verlopen’’, vervolgde Vasseur.  

Na de Grand Prix van Abu Dhabi ontstond er een discussie binnen het team van Renault: ‘’We probeerden een compromis te vinden. Daarnaast waren we aan het kijken hoe we het team zo goed mogelijk kon organiseren voor het nieuwe seizoen. Vervolgens heb ik daarna twee weken vrij gehad. In de eerste week van januari heb ik mijn beslissing genomen. Het is beter om nu meteen te stoppen’’, aldus Vasseur.