Nieuwe auto van Verstappen gebaseerd op die van vorig jaar

0

Aankomend seizoen zullen de auto’s qua uiterlijk flink gaan veranderen ten opzichte van de F1 wagens van de afgelopen paar seizoenen. Ook de wagen van Red Bull gaat wordt volgend jaar compleet anders, maar volgens het team kan de auto van afgelopen seizoen nog steeds worden gebruikt in de basis.

Volgens Dam Fallows, het hoofd van de aerodynamica afdeling van Red Bull Racing, is de basis van de RB12 waarmee Max Verstappen afgelopen seizoen zijn eerste race wist te winnen een prima basis voor de nieuwe RB13 van aankomend seizoen.

“Wanneer je huidige auto in orde is en er is sprake van een reglementswijziging, dan is de kans groot dat je de kennis van de vorige auto kan hergebruiken voor een nieuw ontwerp. We kijken naar de basis van de RB12 en bepalen vervolgens wat we daarmee kunnen doen voor het nieuwe ontwerp”, aldus Fallows tegen Motorsport.com.

De nieuwe auto zal qua uiterlijk behoorlijk gaan veranderen. Zo worden de voor-en achterbanden een behoorlijk stuk breder en zullen de vleugels ook breder en lager worden geplaatst op de auto. De eerste testdag met de RB13 zal op 27 februari plaatsvinden op het circuit van Barcelona, wanneer Red Bull de auto gaat presenteren is op dit moment nog onduidelijk.

Ook interessant:  Verstappen kijkt niet echt uit naar de kerstperiode