Mercedes: “Wij zijn bestand tegen een mogelijk vertrek van een belangrijk teamlid”

0

Volgens Mercedes teambaas Toto Wolff heeft zijn team de zaken zo goed op orde dat ze eventueel vertrek van een belangrijk teamlid zouden kunnen opvangen.

Vorig jaar vertrok Paddy Lowe naar Williams, maar daar heeft de Duitse renstal weinig hinder door ondervonden. Bij Mercedes beschikken ze over een buitengewoon kundig technisch team waar James Allison aan het hoofd staat van het ontwerpteam en Andy Cowell de leiding heeft over de krachtbron.

Volgens Wolff leidt Mercedes het personeel dermate goed op dat ze geen hinder ondervinden bij een eventueel vertrek van een teamlid. “De structuur van Mercedes in dynamisch. We zijn altijd op zoek naar nieuwe leiders en zijn voorzichtig met nieuwe uitdagingen. Je ziet bij Mercedes dat de jongere generatie zich kan ontwikkelen binnen het bedrijf. We zijn niet afhankelijk van één specifiek persoon, maar we werken met hele sterk individuen.”

“Indien de huidige top zou willen vertrekken, dan zal er een ander team klaar zijn. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, maar iedereen weet zich dusdanig te ontwikkelen dat het team door kan gaan”, aldus Wolff tegen Motorsport.com.

Ook interessant:  IN BEELD: Aanschouw de nieuwe RB14 van MAX VERSTAPPEN!